Първата спирка на отбора на Кирил Петков и Асен Василев е

...
Първата спирка на отбора на Кирил Петков и Асен Василев е
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ тръгна на обиколка из страната

Първата спирка на тима на Кирил Петков и Асен Василев е позорният знак на старите политики на прехода – ГКПП Капитан Андреево.

Този случай стана знаков поради 10-годишния корупционен контракт с частна компания с политически чадър и връзки с мафията. Кабинетът Петков извади на светло дългогодишната скица, посредством която тонове плодове и зеленчуци със повишени равнища на пестициди са стигали безконтролно до българската софра.

#Промяната направи първите стъпки в стягането на граничния надзор и грижата за здравето на българите. Приоритет на партията е да си довърши работата и след образуването на новия парламент да внесе предложение за законодателни промени, които да подсигуряват, че инспекцията на артикули и камиони на границата няма да попадне още веднъж в ръцете на частни монополи. А Комисията за битка с корупцията – най-сетне да стартира да се бори с корупцията, а не да я покровителства.

Кирил Петков: „ В новия парламент ще предложим законодателна смяна, по този начин че частна компания да не може да управлява национален обект като българската граница. Първият път, когато дойдохме на Капитан Андреево, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички вносни зеленчуци и плодове в страната. Държавата я нямаше. Направихме първата стъпка – България да си вземе назад контрола над Капитан Андреево. Но това, което ни учуди, е, че по-късно спирахме, един на всеки четири или пет камиона имаше пестициди, които са канцерогенни и които до оня миг са влизали в храната на нашите деца. Пътят е ясен не желаеме остарялата политика на прехода, искаме нова и просперираща България “.

Асен Василев: „ Канала за отровни храни го спряхме преди няколко месеца и знаете какво се случи от този момент. Заплахи към заместник-министъра, шефа на БАБХ, опити за подкупи. В продължение на петнайсет години е нанасяна голяма вреда на бюджета. Но по-лошото е, че през тези петнайсет години ние сме яли отрова… 100 % от портокалите, които минават границата, са били със повишени пестициди, половината от лимоните. Когато приказваме за корупция, ние не приказваме единствено за обири и за пари, приказваме за здравето. Последните 10 години оглавихме класациите по смъртност, по заболявания, по ракови болести на глава от популацията “.

Акад. Николай Денков, лидер на листата на Политическа партия в Шумен, също разяснява тематиката в качеството си на професор по химия: „ Завишените количества пестициди могат да причинят формиране на тумори, да причинят алергии и да нарушат хормоналния баланс, което е извънредно рисково за децата. Тук на тази граница са се извършвали редица закононарушения – трафик на хора, на опиати, контрабанда, подкупи, милиарди са изтичали – но най-голямото закононарушение е закононарушението против здравето на нашите деца “.

Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в кабинета Петков и лидер на листата на Политическа партия в Плевен разяснява:

„ Обществената поръчка за създаване на лаботаротия сега е изцяло саботирана. Обжалвана е от даже от хора, които нямат отношение към нея, в това число „ Евролаб 2011 “. Адвокат на компанията е ръководителят на общинския съвет в Свиленград от ГЕРБ. Те имат елементарна цел – да пристигна огромното натоварване през есента, а тогава БАБХ да бъде принудена да върне лабораторния надзор при тях, което при бързо осъществяване на публичната поръчка няма да стои на дневен ред. “

Отборът ни стартира обиколка на страната там, където пробваха да ни спрат в битката с една от най-знаковите схеми – Капитан Андреево. Ще си довършим работата с ангажимент за внасяне на законодателни промени, тъй че няма да има компромис със здравето на хората и със отбраната на националния интерес!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР